Időpont

2010.09.16
2010.09.17

Időtartam

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

2200 Ft / diák: 1700 Ft / bérlet érvényes

/ vérvörös, éjfekete, hófehér
Frenák Pál Társulat:InTimE

| tánc

2010 SZEPT. 16 - 17.

FRENÁK

A 2008. decemberi bemutató óta töretlenül hódít Frenák Pál látványos előadása. Ismét két este, részben új szereposztással.
 

Határozott kontúrok, erős kontrasztok: a vörös rózsákkal teleszórt tiszta fehér táncszőnyeget koromsötét falak keretezik. Ebben a térben találkoznak, fonódnak össze vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák. Frenák koreográfusi világának visszatérő motívumai – vonzások és választások – a vörös kanapé mellett, mögött, körül.
 

„Az InTimE-t úgy nézzük, mintha először találkoznánk Frenák-művel. Csupa meglepetés. Erős hatás. A kivitelezés könnyed eleganciája. Az arányok megkapó, tökéletesség érzetét keltő harmóniája. Az erotika szégyentelen vadsága és klasszikus előkelősége. A meztelenség kiszolgáltatottság helyett méltóságot sugároz. Magától értetődő önmaga vállalását az előadók részéről. A nézőben pedig gyönyörűséget kelt a műtárggyá változtatott test szépsége.” (MGP, nol.hu)
 

„Frenák nem szépeleg, nem gügyög, nem hazudik. Az InTimE minden vadromantikus álca ellenére az időbe vetettség tragikus tapasztalatával szembesít: ölelni azért kell, mert halandók vagyunk. (…) minden pillanat az enyészet fényében lesz különleges. (…) Ezt a rettenetet ilyen őszintén, de mégis ennyi szívszorító tapintatba, szépségbe becsomagolva csak Frenák képes közvetíteni.” (Tóth Ágnes Veronika, revizoronline.hu)
 

Koreográfus: FRENÁK Pál
Táncosok: Marie-Julie DEBEAULIEU, HOLODA Péter, JANTNER Emese, MAJOR László, Nelson REGUERA, SIMET Jessica
Zene: GERGELY Attila
Fény: MARTON János
Hang: HAJAS Attila
Díszlet & maszk: MAJOROS Gyula

Jelmez: SZABÓ Gergely
Színpad: MOLNÁR Péter
 

www.ciefrenak.fr
 

Támogatók:
 

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Webszerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek