Időpont

2015.12.14. 19:00

Időtartam

80'

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás

/ secundum, loop, videó
smART! XTRA // PIXELEK // DNE Group: Loop Event
INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ

| | smART

2015 DEC. 14.

Trafóklub, TRAFÓ17

Vannak azok a milliónyi képpontból kirajzolódó képkockák. Amik időről időre a retinánkba égnek. Amiket szívesen visszanézünk újra és újra. Mert olyan megfoghatóvá teszik a gyorsan elillanó időt. Rögzítik a pillanatot. Ott vannak a kamerák és a komputerek túloldalán. Ó azok a parányi pixelek! Folyton szemezünk velük.

A smART! XTRA Pixelek-estjén a többek között a TÁP Színház és a DoN’t Eat Group előadásainak videókulisszáit megálmodó Juhász András, mozifilmek és televíziós műsorok arculatát, valamint színházi előadások multimediális látványát jegyző Balogh Balázs, a studio That’s it. vizuális műhely alapítója és a valós idejű kép- és hanggenerálások más médiumokba való átültetésével kísérletező Korai Zsolt vezet be minket néhány mozgóképalkotói titokba. A DNE Group az azonnali vizuális és hangi mellérendelésekre épülő hurokesemény sorozatának keretében egy DIY-technikát és tárgyanimációt alkalmazó helyszínspecifikus Loop Event bemutatóval is készül.

A mozgóképet használó, hagyományosan elektronikus alapú hordozókra, kamerákra, számítógépekre épülő alkotástípusok varázslói a realitás dimenzióin (is) átívelő videóművészeti installációk és vizuális kommunikációs hálók teremtői. Olyan tér- és időmanipulációs módszerek tudói, melyekkel időről időre a vetítővásznak és képernyők elé szögezik az optikai kalandokra vágyó nézőket. Legyen szó színházi vagy filmes illúziókról, a médiadesignerek mesteri „valósághackerként” bűvölnek el minket pillanatról pillanatra. Villanásról villanásra.
 
 
JUHÁSZ ANDRÁS / DoN’t Eat Group
A MOME videó szakán végzett multimédiaművész. Az egyetemi évek alatt kezdett dolgozni a TÁP Színház társulatával, együttműködésük azóta is tart. Önálló rendezésű videóperformanszai, installációi 2005-óta számos budapesti és külföldi helyszínen voltak láthatók. Részt vett a Temps d’Images (Képek Ideje) Fesztivál sorozatában Rómában és Düsseldorfban is. A DoN’t Eat Group független laboratórium valós idejű, sokrétegű vizuális-, hangszeres és tárgyzenei improvizációkra és élőszereplős szekvenciákra épülő előadásai a lét- és tértapasztalatunk, technológiai szokásaink szimbolikájából építkeznek. Jelenleg a MOME média design szakán és az MKE díszlet-jelmez szakán óraadóként tanít.
http://www.donteat.org


BALOGH BALÁZS  / studio That’s it.
Mozgókép- és arculattervezéssel, színházi vizuális dramaturgiával és grafikával foglalkozó vizuális tervező a MOME média design szakán végezte tanulmányait, diplomamunkáját televíziós arculattervezésből készítette. Mozifilmek (Szelíd teremtés - A Frankenstein terv {r: Mundruczó Kornél}; Viharsarok {r: Császi Ádám}; Viadal {r: Szeiler Péter}, tévéműsorok (Duna Televízió Híradó, Mindentudás Egyeteme 2.0 {tervező: Czakó Zsolt}) arculatát és főcímét ismerhetjük a képernyőről. Meggyőződése, hogy egy film pozitív megítélésében sokat számít az, ha a filmet kísérő összes vizuális elem minőségi és összhangban van. Számos nagy cég által meghirdetett tender nyerteseként fontosnak tartja a szabad és kreatív gondolkodás, a tudatos tervezői koncepció érvényesítését a megrendelésre készülő alkalmazott művészeti munkákban is.  Színházi területen többek között a Művészetek Palotája, a TÁP Színház és a FÜGE produkcióiban működött közre, de dolgozik a Proton Cinemaval és az Örkény Színházzal is. Gyakran alkot közösen Czakó Zsolttal és Taskovits Évával.

http://baloghbalazs.com/
http://studio.thatsit.hu/


KORAI ZSOLT
Az elektronikus design és digitális programozás területén alkotó audiovizuális művész, a Kitchen Budapest korábbi munkatársa, aki előszeretettel foglalkozik nem lineáris, valós idejű kép- és hanggenerálással, ezek más médiumokba való átültetésével. A MOME animációs szakának elvégzése óta rendszeresen működik közre kortárs színházi és táncprodukciók (Tünet Együttes, Természetes Vészek Kollektíva) hangzó- és látványvilágának létrehozásában. Portfóliójában egyaránt megtalálhatók animációs, projekciós, élő interakcióra épülő önálló projektek és 3D-nyomtatások. Munkái többek között láthatóak voltak Berlinben, Prágában, Münchenben, Rejkjavikban és New Jerseyben.
 
http://koraix.com/
 
Meghívott résztvevők: JUHÁSZ András, BALOGH Balázs, KORAI Zsolt
Moderátor: ELEK Judit Katalin
Közreműködik: JUHÁSZ András, SŐRÉS Zsolt (Ahad), SZABADOS Luca, DIÁK István

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek