Időpont

2016.10.06. 19:00

Időtartam

80'

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

500 Ft

Jegyvásárlás


/ összevág, mozgat, tükröz
smART! XTRA // KÉPKOCKÁK

| | smART

2016 OKT. 6.

Trafóklub, TRAFÓ18

INTERAKTÍV PREZENTÁCIÓ // magyarul
 
Ha kíváncsi vagy az élőben születő képkockák színpadi alkalmazási technikáira, akkor irány az Egy ház Ázsiában c. előadás!
 
Vágható. Animálható. Vetíthető. Ha kell mozog vagy épp statikusan áll. Születhet kamera, számítógép, fényképezőgép, mikroszkóp, távcső lencséjén keresztül, de akár (nap)fény által is.  Lehet élőben változó vagy előre rögzített. Mi az? - A képkocka.

A szemünk előtt manapság mérhetetlen számban feltűnő és folyamatosan pörgő képek lassan új fogalmi kategóriákba rendezik a vizuális művészeti ágak különböző megjelenítési technikáit. Így már nem is olyan meglepő, ha egy operatőr vagy egy intermédia művész egyszerre használ optikai eszközöket és komponál természeti jelenségeket a képalkotás folyamatába.
 
A kinetikus szobrokat, helyspecifikus köztéri és land art installációkat, objekteket, videóműveket készítő Szigeti Gábor Csongor műveit a látás és a mozgás összefüggései, a természet, a tudományos felfedezések és a technológiai médiumok evolúciója inspirálja. Nagy Zágon érzékeny képi világú videói egyaránt szerepelnek filmfesztiválokon, a Krétakör, a STEREO Akt produkcióinak látványvilágában, ahogyan Taskovics Éva babonákat és illúziókat, szubjektív mitológiákat feldolgozó animációs munkái is feltűntek már többek között Kálmán Eszter, a Tünet Együttes és a Harmadik Hang Háza előadásaiban.
 
A Képkockák estéjén megnézhetünk egy zsánerképeket felvillantó videóinstallációt, különböző segédeszközök segítségével magunk is életre kelthetünk képkockákat és belekukkanthatunk egy képhekkelő Scope kaleidoszkópba.
 
Meghívott résztvevők: NAGY Zágon, SZIGETI Gábor Csongor, TASKOVICS Éva
Sorozatszerkesztő, moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agencyImpresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek