Időpont

2018.05.10. 20:00
2018.05.11. 20:00
2018.05.12. 20:00

Időtartam

70'

Helyszín

Trafó Nagyterem

Jegyár

3000 Ft / diák: 2400Ft

Jegyvásárlás


Támogatók:


/ szerelem, elhivatottság, hegedűszó
Circa (AUS): Humans

| újcirkusz

2018 MÁJ. 10 - 12.

English-friendly, 2017-18

KÍSÉRŐPROGRAMOK
MÁJ/09 14:30-17:30 • Inspirál Cirkuszközpont • WORKSHOP. További infó és jelentkezés itt:
inspiralcircus@gmail.com
MÁJ/11 • Nézőpont • előadás után közönség-össze-találkozó. A NézőPont programról további részletek itt.


A nemzetközileg magas árfolyamon jegyzett ausztrál Circa tíz fantasztikusan képzett akrobatája bemutatja, mit jelent embernek lenni: tételük szerint testünk, vágyaink, szerelmeink, kapcsolataink tesznek ki minket. De hogy mennyit bír az ember? Ők pont ezt feszegetik.
  
✮✮✮✮✮ „Elképesztő erővel, kecsességgel, fürgeséggel és egységgel fűszerezett pillanatok zökkenőmentesen kapcsolódnak egymásba” (Sydney Arts Guide)
 
„az ötcsillagos kedvenc… a cirkuszban rejlő művészet tiszta bizonyítéka” (The Guardian)
 

 
Míg elámulva nézzük a fizikai teljesítményét és kunsztokat, észrevétlenül számba vesszük saját szerelmeinket, az ilyen-olyan súlyokat, amiket cipelünk, és elgondolkodunk a keménységről, amire szükségünk van mindezek cipeléséhez. Fel is sejlik abban, aki nézi, hogy milyen vad dolog embernek lenni.
 
2006-os megalakulása óta a brisbane-i csapat Ausztrália vezető újcirkuszi társulatává nőtte ki magát. Hat kontinens 39 országát bejárták lenyűgöző technikájukkal, félelmetes akcióikkal és veszélyes attrakcióikkal, maguk mögött mindenhol tátott szájakat hagyva. Hozzánk is már negyedszerre jönnek. A Circát az erő, a küzdelem és az érzékenység jellemzi, melyet óriási akrobatikus repertoárral és energiával tele mutatnak be. Fennakadás nélkül folyik egymásba a szélessávú akrobatika, a trapéz, az emelőszámok, a kígyóember rugalmassága, egy csepp helyzetkomikum, rengeteg érzés és a remek zenei választások a kiválóan összerakott új előadásban.
 
Rendező: Yaron Lifschitz
Előadók: Caroline Baillon, Nathan Boyle, Marty Evans, Keaton Hentoff-Killian, Bridie Hooper, Todd Kilby, Nathan Knowles, Cecilia Martin, Daniel O'Brien, Kimberley O'Brien
Technikai vezető és fénytervező: Jason Organ
Jelmeztervező: Libby McDonnell
 
Nemzetközi ügynök: Paul Tanguay, Wolfgang Hoffmann
Humans is commissioned by MA scène nationale - Pays de Montbéliard
Circa acknowledges the assistance of the Australian Government through the Australia Council, its arts funding and advisory body and the Queensland Government through Arts Queensland.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek