Időpont

2018.10.26. 18:00
2018.10.27. 18:00
2018.11.28. 18:00

Időtartam

Helyszín

Trafóklub

Jegyár

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes

Jegyvásárlás


Támogatók:

/ málenkij robot
Faktor Terminál: Bálsój szerelem a Málenkij robot idején - premier

| színház

2018 OKT. 26 - NOV. 28.

Trafóklub, TRAFÓ20

Pogány Irén és Váradi Miklós a valóságban nem élt, nem szerette egymást és nem szakították el őket egymástól. De mégis. Mert az ő történetükben benne van annak a sokezer embernek a szerelme, fájdalma, küszködése, akiknek az életébe beleavatkozott a történelem.

A második világháború után a szovjet hadsereg bosszúhadjárata során mintegy 600.000 magyart szállítottak el a Gulágra, hogy embertelen körülmények között dolgoztassák őket, túlnyomórészt civileket. A fele soha nem jött vissza. Sokszor az itthon maradottak sem jártak sokkal jobban.
A dokumentarista elemek felhasználásával készült előadásban egy málenkij robotra elhurcolt férfi, Váradi Miklós és otthon maradt felesége, Pogány Irén levelezésén keresztül ismerhetjük meg személyes történetüket. Leveleiken átüt a szenvedély, a féltés, a vágy, a magány, az egymás elvesztésétől és az újbóli találkozástól való félelem. Küzdelmeiket sokszor nem tudják, máskor nem akarják megosztani. Szubjektív beszámolóikon keresztül betekintést nyerünk a munkatáborok és a romjain újjáépülő, majd egy újabb diktatúrába rohanó ország mindennapjaiba.

Alkotók
Előadók: Terhes Sándor, Schermann Márta
Kutatás: Kalmár Lalita
Író: Hárs Anna
Dramaturg: Zsigó Anna
Jelmeztervező: Szabados Luca
Asszisztens: Záhonyi Enikő
Hang: Fancsikai Péter
Koncepció: Schermann Márta
Rendező: Végh Zsolt

A Terror Háza segítséget nyújtott a kutatómunkában.

Az előadásban részletek hangoznak el Dsida Jenő, József Attila, Kosztolányi Dezső és Ady Endre verseiből.

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid, Lucza Flóra, Szilasi Flóra | Design: Nagy Gergő Arculati elemek