Időpont

2017.05.29. 19:00

Időtartam

45'

Helyszín

Trafó Stúdió

Jegyár

1000 Ft

Jegyvásárlás


Támogatók:

Műhely Alaptvány, L1 egyesület, Pro Progressione, SÍN

/ terrorizmus, álmok, Dali/terrorism, dreams, Dali
Antré 7. // Ziggurat Project & Munkácsy Eszter: ANXIETY
Fiatal alkotók Stúdió-estjei

| tánc

2017 MÁJ. 29.

Antré, TRAFÓ18

A Trafó és a Műhely Alapítvány közös programsorozatában, az Antréban új kezdeményezéseknek, friss szemléletű fiatal alkotóknak kíván bemutatkozási lehetőséget teremteni a Trafó Stúdióban.

Miért ez a szorongás? Honnan jön a sok rémálom? Egy pár radikális akció Európa szerte… káoszteremtés. Tudjuk, hogy többen halnak meg autóbalesetben vagy cukorbetegségben. Mégis rettegünk… hogy ez a harmadik… egy olyan háború, mely Európát is érinteni fogja, sőt már meg is érintette. Hogy néz ki egy háború? Dali festmények ugranak be végtagokról, furcsa lényekről, vörös és kék kietlen tájakon. Szürreális képek váltják egymást éjszakánként. Mitől is félünk? Az ismeretlentől. A manipulációtól?! A különböző érdekektől átszőtt szemfényvesztéstől.
Három táncos a valós időben – looperek és effektek segítségével – létrehozott zenével szerves egységet alkotva jeleníti meg az alkotók valóság és álom határán lebegő világát. Az előadás központi témája a mai nyugati társadalmakban folyamatosan jelenlévő, lappangó feszültség, melynek első számú kiváltói a terrorfenyegetettség és egy lehetséges háború kilátása.

A Ziggurat Project 2013-ban alakult Kovács Emese, Lukács Gergő és Sarlós Flóra Eszter kezdeményezéséből. A társulat Budapesten működik, állandó tagokkal és meghívott művészekkel a tánc, színház, vizuális művészetek, zene és irodalom területéről. Céljuk, hogy helyszínspecifikus darabokat hozzanak létre, melyek színházi téren kívül, egyéb kulturális platformokon, illetve közösségi terekben valósulnak meg, így közvetlenebb kapcsolatot kialakítva a nézőkkel.
 
Ének / hang / loop: Munkácsy Eszter
Koreográfia: Sarlós Flóra Eszter
Táncosok, alkotótársak: Bot Ádám, Kovács Emese, Sarlós Flóra Eszter
Vizuál: Antal Malvina
Fényterv: Szabon Balázs
Dramaturg: Czakó Máté  ·        
Fotó: Sam Matysen

Impresszum > Fejlesztő: Bit and Pixel Kft. | Szerkesztő: Drucker Dávid | Design: Nagy Gergő Arculati elemek